Sivut

tiistai 12. maaliskuuta 2013

Viimepäivinä

...viimepäivinä ollaan saatu nauttia auringosta! Kevät on lähtenyt kauniisti etenemään ja linnut sirkuttavat kokoajan vain innokkaammin. Lintulaudallakin vieraili sunnuntaina söpö pikkuinen puukiipijä sekä hiirulainen. Ville oli todistanut myös Pellen vierailua lintulaudalla - tai siis: "läski kissa kiipes kirsikkapuuhun, yritti kurkkia lintulaudalle, mutta tippui maahan". 


Torstain kuha -ilallinen
Kevät, sinä kaunis!
Lauantaina taas saunottiin ja syötiin. Heta ja Tapiokin innostuivat valvomaan ja siitäkös täytyi saada todistusaineistoa:


Eihän se nyt aivan tavatonta ole, että pariskuntakin kukkuu (viikonloppuna) myöhään. Arkisin täällä myöhempään valvotaan minä ja Pekka. Vaikka Pekka herää meistä ensimmäisenä arkiaamuisin, miten se jaksaa, sitä me ihmetellään. Puhuttiinkin nukkumisen ihanuudesta/tylseydestä ja tässä keskusteluja jälkeenpäin miettien voin todeta, että nukkumisesta tykkääminen on aikalailla sidoksissa unien näkemiseen. Jos ei oikein muista nähtyjä unia, nukkuminen tuntui mälsältä velvoitteelta. Unennäkijät taas odottavat innolla öisiä seikkailujaan. Näin juuri unta, missä nukuttiin siskonpedeillä koko poppoo yhdessä huoneessa ja kuu loisti kirkkaana taivaalta. Ja minä tunsin irtautuvani kehostani ja menetin täysin hallintakykyni raajoihini. Tästä seurasi putoaminen lattialle ja tarrautuminen Tapion ja Pekan jalkoihin: "Auttakaa mua! Tämä on ihan omituista!". Muistan vieläkin sen tunteen, se oli todella erikoinen. Mut niin, minä tykkään kyllä nukkua.

Sunnuntai aloitettiin lapsuudesta tutulla herkulla: köyhillä ritareilla. Herkku on niin hyvää ja uskomattoman helppoa. Annetaan ranskanleivän lilliä (aaaah, ihana uusi sana, jota Hetan isä on käyttänyt uimisesta) hetken munamaidossa ja paistellaan pannulla. Lisukkeena omena- ja mansikkasurvosta, kermavaahtoa sekä itsetehtyä suklaakastiketta. 

Suklaakastike taloussuklaasta

1 levy taloussuklaata
2dl täysmaitoa
vaniljasokeria
vaaleaa siirappia
Maizena-suurustetta

Lämmitin maidon kattilassa ja lisäsin siihen paloitellun suklaan (sekoitus koko ajan ja levy enintään nelosella, jos 1-6 asteikko). Sekoitellaan hetkinen ja lisätään suurustetta 1-2rkl, kiehautetaan varovasti ja alennetaan lieden lämpöä. Suurustetta voi varoen lisätä riippuen siitä, kuinka paksun kastikkeen nyt haluaakin. Makua voi muokata erilaisilla makeutuksilla: itse käytin vaniljasokeria n. 2tl ja siirappia saman verran. Kannattaa maistella seosta ja lisätä vähän kerrassaan mieluisa määrä lisämakeutta. Sitten kattilasta sopivaan tarjoiluastiaan ja nautittavaksi!

Sunnuntaiaamun aamupala.

Nyt on kotona hiljainen viikko, Heta on koko viikon pois Turussa ja pojat ties missä touhuissaan. Mulla on ollut alkuviikko vapaata ja täällä ollaan kissojen kanssa vietetty rentoja päiviä piirrelleen, laulellen ja lueskellen. Eilen lähti kouluihin hakupaperit, päätin että koulunpenkiltä löydän itseni syksyllä, jes! 

Terkuin Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti