Sivut

tiistai 23. joulukuuta 2014

Virkatut villahousut ja tohvelit

Nyt seuraa käsityöpostausta, koska talvi on syksyn ohella käsitöiden, erityisesti neulomishommien, kulta-aikaa.

Ilmojen viiletessä aloin haaveilla villahousuista, jotka pitäisivät lämpimänä vetoisassa puutalossamme. Minulla oli jo yksi ohje varastossa, mutta sitten törmäsin pienellä googlettelulla Novitan sivuilla ihaniin virkattuihin villahousuihin. Niitä oli pakko päästä kokeilemaan, koska olivat sen verran komeat. Ja hienothan niistä tulikin.


 

Housuosan tein M kokoisena, koska pelkäsin, että S koko olisi liian tiukka, ja tarkoitus oli tehdä mukavat kotoilupöksyt. Tulin kuitenkin siihen lopputulokseen, että S koko olisi voinut sittenkin olla ihan hyvä, koska neule löystyy käytössä. Virkattukin osa löystyy väkisinkin hieman, mutta ei niin paljoa kuin neulos, joten liian pientä ei kannata tehdä. En seurannut ohjetta orjallisesti muutakuin kuvion osalta, vaan sovittelin lahjetta vähän väliä jalkaan ja yritin muotoilla siitä itselleni sopivan. Oli kyllä pitkä projekti ja täydellisyyden tavoittelu pakotti purkamaan molempia lahkeita ainakin kahdesti ellei useamminkin, mutta lopputulos oli vaivan arvoinen. Ja on muuten mukavan lämpimät. Alla pidän mielelläni legginssejä lisälämmön vuoksi ja, koska tuo seitsemän veljestä -lanka on kuitenkin hieman kutittavaa.

Seuraava projekti olivat myöskin kuvassa näkyvät tohvelit. Ohje on Drops Designin ja löytyy täältä. Lauran äiti oli tehnyt tuolla ohjeella Lauralle tohvelit joululahjaksi viime jouluksi ja tuolloin jo iskin silmäni niihin. Taisin aloittaakin tekemään niitä, mutta silloin meni hermo. Ehkä olin saanut jo yliannostuksen käsitöistä. Nyt otin haasteen taas vastaan. Taas kerran tuli purettua monta kertaa, mutta pääsin sentään maaliin saakka.  Sovelsin hieman ohjetta omalle jalalle paremmaksi ja lankana oli kaksinkertainen seitsemän veljestä -lanka.

Tohveleiden neulomista pikkukissa sylissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti