Sivut

keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Unitossut villalangasta

Tässä on pari ekaa lomaviikkoa mennyt aika pitkälti kästöitä tehden. On ollut ihan kunnon draivi päällä. Laura on tehtaillut sukkia joululahjaksi ja minä vähän sitä sun tätä.

Viimeisimpänä tein tällaiset ihanat tossut. Piti tehdä  eriparitossut, kun samasta väristä ei olisi millään lanka riittänyt, mutta toimii ne ihan hyvin tuollaisinakin. Olin ostanut joskus pari vuotta sitten monta eri väristä kerää tuota 100% superpehmoista villalankaa. Alunperin ostin langat pipoa varten, mutta en saanut niistä pipoa aikaiseksi. Moneen muuhunkin työhön olen noita lankoja kaavaillut, mutta lopulta ne jäivät kuitenkin enimmäkseen käyttämättä. Nyt sain inspiraation kokeilla tehdä lämpöiset unisukat samalla tohveli-ohjeella, jolla tein palmikkovartiset tohvelit. Täysvillalanka ei ole kovin kestävää, joten unisukiksi nuo käyvätkin ihan kivasti. Ei enää kylmät lattiat haittaa yöllisillä vessareissuilla!


Tossujen jalkaosa on tehty Dropsin palmikko vartisen tohveli-ohjeen mukaan hieman muunnellen ja varsi on ihan omasta päästä. Kirjoitin ohjeen ylös siltä varalta, että joskus huvittaa tehdä samalla ohjeella tossuja. Tuo jalkaosa on aika näppärä ja nopea neuloa varsinkin, kun on paksua lankaa. Ajattelin ehkä kokeilla tehdä samalla periaatteella vauvalle tossut, mutta tuollaisella toisenlaisella varrella, jonka ohje on myös kirjattu tuohon kirjaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti