Sivut

tiistai 20. marraskuuta 2012

Kasviskeittoa ja jalkapalloa

Iltaa!

Kotona Pekka, Tapio, Ville ja minä. Telkkarista näkyy jokin jalkapallopeli ja keskustelu pyörii aikalailla sen ympärillä. Alla kuva muuten tästä meidän olohuoneesta, tai oikeastaan puolesta siitä. Täällä me suurinosa ajasta vietellään "siellä missä taiat tapahtuu". Tai sitten keittiössä tai saunassa... Omissa huoneissa aikaa ei juurikaan tule vietettyä ja sehän on kiva. Aika harmi, jos kaikki lymyäisi omissa nurkissaan ovet kiinni kaikki illat.



Tein tänään todella hyvää keittoa, äiti on minulle tähän(kin) innostuksen herättäny:

Porkkana-pinaattikeitto

1kg Porkkanoita
2pss Pakasteesta hienonnettua pinaattia
2dl kuohukermaa

Mausteita: kasvisliemikuutio, paprikajauhetta, pippuria sekä "hetaa" eli Herbamare-yrttisuolaa

Kuorin ja keitin porkkanat oikein kunnolla kypsiksi. Sitten porkkanat ja pieni määrä keitinvettä (n.2-3dl) "wruumwruum"-koneeseen, eli siihen sellaseen tehosekoittimeen jonka tiedätte, se sellanen missä on iso kannu ja sillä voi tehdä vaikka pirtelöitä. Ideana siis soseuttaa porkkanat samettiseksi soseeksi.

Porkkanasose kattilaan ja pinaatit sulamaan sekaan. Pinaattien sulattua maustoin keiton ja lisäsin kerman. Keittoa keitellään miedolla lämmöllä hetki. Sitten sen voi syödä. Huisin helppoa ja maukasta. Keittoon voi lisätä vielä vaikka raejuustoa tai kuivattua sipulia, mm.


Sitten teetä. Ehkä pala suklaatakin. Pupu-unia!

- Laura

1 kommentti: