Sivut

tiistai 22. tammikuuta 2013

Vastoinkäymisten kautta voittoon


Viime perjantaina minussa heräsi viimeistään usko siihen, että tulen mahdollisesti pärjäämään tässä maailmassa. Tämä sai alkunsa niinkin pienestä asiasta kuin inhimmillisestä unohtamisesta.

Homma meni niin, että olin lähdössä ystävieni Lotan ja Eevin kanssa Tampereelle. Bussiliput oli ostettu etukäteen klo 16.20 lähtevään bussiin ja ennen lähtöä tapoimme aikaa minun luonani. Joskus noin kymmentä vaille lähdimme. Olin viemässä roskapussia roskikseen, kun tajusin, että kaikessa siinä hässäkässä olin unohtanut laukun asuntooni. Siellä olivat siis kotiavaimet, bussilippu, kännykkä, bussikortti, rahapussi eli kaikki! Vidduvidduviddu! 

Se tunne oli ihan kamala. Rapun alaovi on lukossa, joten en pääsisi rakennukseen edes sisään. Olin lähestulkoon paniikissa, kello oli varmaan noin 15.55 ja bussimme lähtisi pian linja-autoasemalta, jonne piti vielä kävellä. Aaaaaaaaaa! Paniikin aikaan saama adrenaliiniryöppy syöksyi aivoihini ja aloin toimia uskomattoman tehokkaasti ja päättäväisesti. 

Marssin vaistomaisesti soittelemaan ihmisten ovipuhelimiin. Muistin, että samassa kerroksessa kanssani asuu vanharouva Raita ja ajattelin, että hän on todennäköisimmin kotona, vanhukset usein ovat. Hän vastasi. Aloin siinä paniikissa selostaa lukinneeni itseni ulos ja tarvitsevani talonmiehen puhelinnumeron. Rouva lupasi käydä etsimässä sen. Odotus tuntui pitkältä ja luulin hänen jo hyljänneen minut. Kuitenkin rouva köpötteli takaisin luurin ääreen talonmiehen lankapuhelimen numero mukanaan. Kyselin kännykkänumeron perään, mutta eihän rouva sellaista tiennyt, hän vaan tuohon lankanumeroon soittelee. Kuulemma talonmiehellä on päivystysajat tuohon kotinumeroon. ARGH! Ajattelin olevani jo tuhoon tuomittu, mutta pakko oli yrittää. 

Lotalta lainasin puhelinta ja soitin. Ei edes pirissyt, koska mummeli ei ollut kertonut suuntanumeroa, joka ilmeisesti tarvittiin. Eevi etsi Turun suuntanumeron puhelimellaan netistä (pakko myöntää älypuhelinten hyödyllisyys tässä vaiheessa) ja kokeilin uudestaan. Se soi kauan, todella kauan, ja olin jo vaipumassa epätoivoon, kunnes puhelimeen vastattiin(!!!!). En ollut uskoa onneani. Onnistuin jotenkin sopertamaan asiani ja talonmies lupasi kiitää paikalle. Onneksi hän asuu samassa talossa ja on hyvin omistautunut työlleen. Eikä siis aikaakaan, kun olin jo sisällä. Talkkari kertoi tulleensa juuri kotiin, kun kuuli puhelimen soivan. Kuulemma ihmetteli kukakohan siellä soittelee, kun ei siihen numeroon koskaan soiteta.

Kaikkeen tähän meni uskomattoman vähän aikaa, ehkä maksimissaan kymmenen minuuttia siitä, kun huomasin laukun puuttuvan, ja silti se tuntui niin pitkältä ajalta, kun oli kiire bussiin. Lopulta olimme 10 minuuttia etuajassa bussilla. Vielä pitkään adrenaliini kiersi veressäni enkä voinut uskoa, että emme myöhästyneet. Ja se helpotuksen tunne. Nyt ainakin tiedän, että pakon edessä, toisin kuin luulin, pystyn toimimaan yllättävän järkevästi paineen alaisena. Suosittelen muillekin vastaavia kokemuksia, varsin voimaannuttavaa.


Heta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti