Sivut

tiistai 19. helmikuuta 2013

Teinit sahaa

Eilen tapahtui niin koominen puuseppäsyndroomahetki, etten meinannut millään päästä siitä yli. Ainakin itse koin sen hyvin voimakkaasti huvittavana ja taisin olla ainoa, mutta toisaalta olinkin ollut hyvin levoton koko päivän. Laura voi todistaa.

Telkkarista tuli elokuva nimeltä Easy A. Oikein sellainen amerikkalainen teinileffa, jolla ei ole itsessään siis mitään tekemistä puutöiden kanssa. Koko porukka istui olkkarissa ja katseli enemmän tai vähemmän tätä kyseistä leffaa, pojat luultavasti vähemmän. Pekka alkoi puhua Tapiolle jostain puuhommasta siinä leffan lomassa (en kuunnellut kunnolla, jostain puisista jaloista oli ehkä kyse). Tapio vastasi tähän jotain (en taaskaan hirveästi kuunnellut, kun keskityin leffaan). Kesken Tapion selityksen elokuvassa tuli kohtaus, jossa päähenkilö Olive on puutyötunnilla sahaamassa jotain puupalikkaa sellaisella pyörösahalla (en tiedä oliko, joku voi korjata), kun joku toinen tytteli tulee siihen häsläämään. Välittömästi keskeytyi Tapion lause ja huomio kiinnittyi elokuvan tapahtumiin. "Nyt on vaarallisen näköistä touhua", Tapio huomauttaa. Menee kauan hiljaisuudessa, kun kaikki keskittyvät yhtäkkiä elokuvaan ihan kuin se oli jotenkin erityisen kiinnostava ja puhutteleva, eikä tähän vaadittu kuin yksi kohtaus, jossa joku sahasi jotain. Kohtaus oli mennyt jo ajat sitten, kun Tapio herää transsistaan ja sanoo, "Niiiin..", palatakseen aiempaan juttuunsa, jonka tämä kiehtova elokuvakohtaus keskeytti.

En tiedä välittyykö tämä hauskuus kenellekään ulkopuoliselle, mutta itse naureskelin sille varsin pitkään. Ehkä se oli sellainen you had to be there -hetki.

-Hedwig-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti