Sivut

maanantai 18. helmikuuta 2013

Tsirp, Tsirp, NNGGGRRR!

Hyvää ja ihanaa kevättä vain!


Metsän keskellä omakotitalossa on kiva asua, kun pihapiirissä on mahdollista nähdä erilaisia eläimiä. Me ollaa nähty ainakin supikoira, kettu, pöllö, fasaani, pupu, orava, tintti, tulkku, kyyhky, närhi, tilhi, tikka ja naapurin kissa. Näin kevään korvella lintuset ovat alkaneet taas nätisti sirkuttaa ja se luo mukavan lisätunnelman hetkittäin enempi ja enempi valaistuvan päivän seuraksi.


Suurimman osan elämästään kerrostalossa eläneelle tämä omakotitaloelämä tuo muitakin uusia asioita: leikataan ruohoa, haravoidaan lehtiä, kolataan lunta ja tietty sen, että naapureista ei paljoa kuulu eikä meitä kuulla (jos vaikka sattuu tekemään mieli soittaa/kuunnella musiikkia ennen kello seitsemää tai kymmenen jälkeen). Ja kaikki tämä tila! Ja monitasoisuus, kun meillä on yhdet portaat ylös ja toiset alas -yhden talon sisällä! Ja ulko-ovesta pääsee suoraan ulos! Ja vielä kaiken lisäksi puulämmitteinen sauna! 


Ja tänään me Hetan kanssa kolattiin lunta ja tiputettiin tappopuikot katolta. En meinannu saada unta, kun mietin, miten nuo järkyttävän kokoiset puikot lävistäisi vielä jonkun. Aluksi koitettiin saada puikkoja alas heittelemällä niitä tennispalloilla (joista yksi jäi katolle), kunnes Heta hoksasi, että mitäs jos Pekan ikkunan kautta tiputtelis puikot. Hyvä idea, koska sillä pallojen viskomisella olis saattanu ikkunankin saada rikki.


Puikot tippu ja kolisi. Jäihän sinne aikamoinen jääyllätys vielä odottamaan putoamistaan, mutta onpahan pahimmat saatu alas.



Loppupäivä olikin sellasta ihan vain olemista. Tikka kävi lintulautavierailulla! Vähän puhuttiin ja pohdittiin eilen illalla Pekan kanssa aloitetuttua aihetta, kuinka ihminen mielessään muodostaa maailman ympärillään. Pekka tiesi kertoa pari hyvää mietelmää, joihin oli törmännyt:

"Ajatukset ovat tekoja." ja "Sinä et ole paikassa, vaan paikka on Sinussa."

Eikö ole mielenkiintoista, että mikä tahansa paikka, teko, esine, ajatus tai vaikka ihminen on yhdelle todella positiivinen kokemus ja toiselle äärimmäisen ahdistava? Nuo aistittavat asiat vain ovat ja oma kokemuksesi maailmasta muodostaa niille määritelmän. Ja mikä muodostaa sen kokemuksen? Tai kuinka jokin jonkun toisen ihmisen täysin tahaton ele tai sana on saattanut vaikuttaa elämääsi ja mielipiteisiisi (ja kuinka moneen olet itse saattanut vaikuttaa ajattelemattasi?) tiedostit sen tai et?

Tämä meidän koti on hyvin positiivinen paikka. Pekka pohti, että ehkä meidän viihtyminen täällä heijastuu meistä tänne kotiin, kun niin moni täällä vieraileva on maininnut täällä vallitsevasta mukavuudesta ja viihtyvyydestä. Eilen tuli tosi vahvana sellainen äärimmäinen hyvän olon tunne tästä talosta: hei tää on meidän koti, todella!



Sit vielä ruoka-asiaa. On tehny monta päivää mieli pinaattilettuja ja viimein sitten niitä paistelin ja sai niitä paistaakin reippaasti yli tunnin. Makoisia lättysiä, jotka hupenikin sitten aika äkkiä. Ehkä niitä tekee vielä uuden satsin tässä viikolla.

Pinaattiletut

8dl maitoa kylmänä ja siihen sekaan 2tl suolaa (lisäsin taikinaan vielä lisää suolaa, kannattaa paistetuista maistella mieluinen määrä). Seokseen pikkuhiljaa 4dl vehnäjauhoja, kokoajan sekoitellen ja sitten vielä n.2rkl sulaa voita. Annetaan turvota tunti.

Käytin 150g hienonnettua pakastepinaattia, tietysti tuore olisi parasta! Eli sulanut pinaatti sekoitetaan taikinaan. 2 kananmunaa ja teelusikallinen sokeria sekoitetaan keskenään ja lisätään lopuksi taikinaan ja sekoitellaan hyvin.

Paistellaan sitten se miltei pari tuntia voin kera. Ensin levy kunnolla kuumaksi ja ekan letun aikana neloselle lämpö ja sitten rauhassa annetaan paistua kummaltakin puolta. Paistaminen olis ollu aivan raastavan tylsää, mutta otin avuksi Imagen ja hyödynsin aikaa venytellen takareisiä heittämällä lehden lattialle ja sitten suorilta jaloin kurottelemalla lattiaa kohden, suosittelen.


Valmiit letut ja puolukkahillo, maukas yhdistelmä :)

Eilen käytiin (Heta, Tapio, Pekka ja minä) muuten kattomassa Johanna Vuoksenmaan elokuva 21 tapaa pilata avioliitto ja se oli todella hyvä, suositellaan! Se oli hyvää jatkoa meidän Vuoksenmaan sarjoille, joita ollaan täällä kotona katsottu (Harvoin tarjolla, Tahdon asia, Klikkaa mua). Oi sitä parisuhteiden loistoa ja idyllistä perhe-elämää! Se saa välillä tämän  romantikokin epäilemään pariutumista, mutta onneksi vain hetkittäin.

-Laura



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti