Sivut

maanantai 16. helmikuuta 2015

Alkuvuoden kuulumisia ja raakaleivontaa

Tilannepäivitys kommuunin osalta:

Pekka otti loparit töistä ja oli Elinan kanssa Thaimaassa kuukauden. Tulivat jo takaisin.

Lauralla on taas monta rautaa tulessa. Se on joko Iikalla, tekemässä Luontoliiton juttuja tai käymässä kotona hoitamassa kissoja.

Ville haahuilee Heidin kanssa milloin missäkin. En oikeastaan tiedä mitä Villelle kuuluu, me ei puhuta sen elämästä. Kai se käy töissä.

Tapio tekee töitä yötä myöten, mutta nyt se on pikku hiljaa alkanut ymmärtää, ettei siinä ole mitään järkeä.

Siinä aika pitkälti kiteytettynä viimeaikaiset tapahtumat.

******

Meikäläinen lomailee, tai siis olen vapaalla koulusta. Näköjään ajoittuvat nämä kirjoitukset aikalailla loma-aikoihin. Ja mitäs sitä onkaan tullut tehtyä. On tullut siivottua, sisustettua ja vähän leivottua. Mistä onkin pakko hieman avautua.

Olen nimittäin yrittänyt tässä viime aikoina kovasti kokeilla sellaista vähän terveellisempää herkuttelua. Olen kokeillut kaikenlaisia raakakakkuja ja mikään ei ole mielestäni onnistunut. Mikä siinä voi olla!? Ensinnäkään maku leipomuksissa ei ole ollut kyllä minkään herkun tasolla vai olenko vain niin sokerin pilaama yksilö, että mikään muu kuin perussokeri ei maistu miltään. Olen lopen kyllästynyt kookoksen makuun sen hemmetin kookosöljyn takia, jota sisältyy lähes kaikkiin resepteihin. 

Eikä ongelmana ole ollut vain maku vaan myös koostumus. Olisi pitänyt ottaa ihan kuvia kaikista niistä yritelmistä, mitä tässä matkan varrella on ollut. Ehkä pahin kaikista oli, kun käytin ensimmäisen kerran psylliumia. Se oli pahin kaikista niin maun kuin koostumuksensakin osalta. Se oli lyhyesti sanottuna fiasko. Koostumuksen olisi ehkä vielä kestänyt, jos se olisi ollut edes hyvää, mutta ei ollut, vaan pahaa.

Olen vieläpä yrittänyt valita sellaisia simppeleitä reseptejä, joiden kanssa ei voi mennä vikaan. Myös sellaisia, joita on kehuttu.

"Ihana resepti! Tästä tuli ihan mun lemppari."

"Näistä tuli tosi herkullisia, koko perhe tykkäsi."

Jaa, no täällä ei.

Olen varmaan jokaisen leipomuksen jälkeen sanonut, että nyt sai riittää nää raakapaskat. Mutta sitten kuitenkin löydän mukamas jonkun kivan näköisen reseptin, jota on pakko kokeilla, ja ostan kaikkia saatanan kalliita raakakaakaojauheita ja mulperinmarjoja, jotta voin taas pettyä ja pahimmassa tapauksessa viskata koko paskan kompostoitumaan.

En jaksa enäääääääänN!!

Jos jollain on joku pomminvarma raakaleivontaresepti, joka maistuu muullekin kuin kookokselle, voin ehkä vielä yrittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti