Sivut

lauantai 29. maaliskuuta 2014

Kissaviihdettä

Yksi aika hauska kissajuttu on jäänyt raportoimatta tänne enkä välttämättä enää muista kaikkia yksityiskohtia, mutta on se jokatapauksessa kertomisen arvoinen.

Tarinan kissa on siis Pelle. Tämä juttu tapahtui tässä ehkä alkuvuodesta. Laura oli muualla. Tämä on juuri niitä yksityiskohtia, joista ei ole muistikuvaa, mutta onneksi Lauran olinpaikka ei ole tarinan kannalta oleellinen. Tilanne meni niin, että oli ilta ja olimme Tapion kanssa jo valmistautumassa nukkumaan, kunnes Tapio muisti vielä jonkin asian, joka piti hoitaa ja lähti sitten autotalliin.

Kun Tapio palasi, kysyin sattuiko hän näkemään ulkona Pelleä, jota muistaakseni ei oltu päästetty vielä sisälle. Ei kuulemma ollut nähnyt. Asia jäi vaivaamaan sen verran, että lähdin ulos tarkistamaan tilanteen, koska tuntui kurjalta ajatella, että Pelle jäisi koko yöksi pihalle kylmään. Pidin mahdollisena, että se olisi livahtanut autotalliin Tapion hääriessä siellä juuri äsken.

Aluksi huutelin ulko-ovelta Pelleä, mutta ei näkynyt eikä kuulunut edes kulkusen kilinä. Avasin sitten autotallin ja huutelin sinnekin, mutta ei mitään. Mietin Pellen ehkä pelkäävän ja siksi pysyvän visusti piilossa, joten huutelin siinä ihan hyvän tovin. Satuin sitten yrityksiini turhautuneena kääntymään pois autotallilta ja se näky oli jotain niin huvittavaa. Pelle nimittäin oli Tapion autossa lukkojen takana, nojasi kojelautaan silmät suurina ja maukui hulluna, mitä en tietenkään ollut kuullut. Olin niin yllättynyt ja ihmeissäni, etten voinut muuta kuin nauraa päin Pellen naamaa. Muutenkin minua huvitti se, että olin siinä vieressä jo jonkin aikaa huudellut Pelleä, joka hädissään yritti kiinnittää huomioni maukumalla selkäni takana. Se oli ilmeisesti Tapion nostellessa autosta jotain livahtanut sinne ja jäänyt huomaamatta.

Koska auto oli lukossa, lähdin hakemaan avaimia ja voin aivan kuvitella mitä Pelle ajatteli, kun lähdin vain sisälle ja jätin sen autoon. Harmi, että tilanteesta ei ole kuvamateriaalia, koska oli se aika hassua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti