Sivut

maanantai 17. maaliskuuta 2014

Piina nimeltä Pelle

Pelle-kissamme on hyvin ailahtelevainen persoona, kuten sai taas viikonloppuna huomata. Toisinaan se osaa olla oikea mussukka. Silloin se tulee syliin kehräämään ja saattaa siihen ihan nukahtaa. Mutta välillä se on varsinainen v*ttupää, joka käytöksellään saa meidät melkein raivon partaalle.

Erityisen rasittavaksi se osaa heittäytyä halutessaan jotain. Hyvä esimerkki tästä ovat aamut. Pelle on tottunut siihen, että aamulla joku aina antaa noustessaan sille märkämuonaa. Valitettavasti ihmisten arki- ja viikonloppurytmit poikkeavat toisistaan, jolloin kun Pelle on arkena saanut ruokaa esim. seitsemältä, niin se olettaa saavansa sitä seitsemältä myös viikonloppuisin. Ja, jos ruokkijaa ei ala kuulua, se käy kyllä muistuttamassa, koska sen ruoan pitikään olla kupissa. Siksi ruokailutottumuksia on alettu viemään pois märkämuonasta pelkkiin raksuihin, joita onkin aina kupissa, jolloin loppuisi se aamukerjääminen ja ihmiset saisivat nukkua rauhassa. Kokeilu on sujunut ihan hyvin, mutta ei Pelle ihan vielä täysin sulata tätä uutta käytäntöä.

Pellellä on tietty tapa tulla härnäämään potentiaalisia ruokkijoita aamuisin. Olohuoneessa nukkuvat yövieraat ovat helppoja kohteita, koska he eivät pääse pakoon suljettujen ovien taakse. Tapahtumien kulku on yleensä seuraavanlainen. 

Ensin Pelle hyppää sänkyyn ja tulee lähelle nukkujaa, usein tyynylle tai rinnan päälle makaamaan.
Jaahas, täällä nukutaan vielä. Mutta, ei kauaa. Asetun tähän tuijottamaan, josko siihen herkimmät heräisivät. Eipä herääkään vielä. Otetaan hurina käyttöön.
Härnääminen alkaa hienotunteisesti kovalla hurinalla. Kunnes kohde osoittaa heräämisen merkkejä, erehtyy, vaikka avaamaan silmät. 
Ai sä oot hereillä. Ei kai vaan tää mun hurina herättänyt. No, mutta nyt kun heräsit tuu antaa ruokaa.
Nukkuja toivoo, ettei Pelle olisi huomannut heräämistä ja jatkaa nukkumista, mutta turha toivo. Pelle on nimittäin päässyt vasta alkuun.
Ei perhana, jatkaa vaan uniaan. Pakko ottaa kovat keinot käyttöön.
Pelle tökkii tassulla nukkuvaa naamaan.
Hei.. Hei.. Hei.. Tuu antaa ruokaa. Sä heräsit jo, mä näin.
Nyt alkaa nukkujan huumori olla koetuksella. "Hei! Nyt loppu!", sanoo nukkuja ja työntää kissaa kauemmas.
Oho, sepäs ärähti. Parempi varmaan vähän mielistellä, niin irtoo paremmin. Nuolen sitä, siitä se tykkää.
Pelle alkaa nuolla nukkujan naamaa, joka yrittää suojautua peitolla ja jatkaa nukkumistaan, mutta turhaan, koska sinnikäs Pelle on päättänyt saada ruokansa keinolla millä hyvänsä.
Ei se perhana aio nousta. Nyt ketuttaa. Järsin sitten tätä sun laturin johtoa, mitäs siihen sanot, nii. *Mums, mums*
"Pelle perkele!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti