Sivut

maanantai 3. maaliskuuta 2014

Pikkuhommailua


Blogi on viettänyt hiljaiseloa viime aikoina, mutta kuten moni muukin asia keväällä se alkaa taas aktivoitua ja ravistella talven pölyjä päältään.

Viime viikonloppuna oli vahvasti aistittavissa kevään tulo. Se oli selvästi jo nurkan takana. Hämmentäväähän tässä oli se, että oli vasta helmikuu. Olin itse saapunut talolle poikkeuksellisesti jo torstaina ja perjantaiaamuna tuli vanhasta tottumuksesta noustua melko varhain. Päästin kissat pihalle ja menin itse perästä. Pistin merkille, että piha kaipasi hieman siistimistä (mikä on muuten yksi varmoista kevään merkeistä), joten otin haravan käteen ja aloin haravoida. Yhdeksältä aamulla, helmikuussa. Viime vuonna siihen aikaan oli lunta varmasti valehtelematta polviin asti! Mutta eipä haitannut meikää ja kissatkin tuntuivat nauttivan lumettomuudesta, varsinkin meidän hienohelmamme Piitu.

Haravoinnin lisäksi tuli viikonloppuna hommailtua pihalla jos jonkinlaista. Pekka ja Tapio raivasivat pihan puustoa sen verran, että tuleva kasvihuone saa enemmän valoa. Kasvihuoneesta tulee varmasti oma kirjoituksensa, kun sen pystytyksen aika koittaa joskus keväämmällä. 

Kasvihuoneesta ja kasvatteluhommista päästäänkin mukavalla aasinsillalla kolmanteen pihapuuhasteluaiheeseen. Olen nimittäin aivan ihastunut trukkilavoihin ja niiden monikäyttöisyyteen. Tapio on hamstrannut töistä lavoja kaverinsa tarpeisiin, mutta olen nyt katsellut niitä viime aikoina itsekin vähän sillä silmällä. Olen nimittäin saanut netistä paljon ideoita niiden hyödyntämisestä. Yritän tietenkin omia kasasta ne parhaat ja kauneimmat omin projekteihini. Yhden idean jo toteutinkin nimittäin yrtti-/kasvatusseinän ja täytyy sanoa, että olen tuotokseen hyvin tyytyväinen, vaikka näyttää se hieman karulta ilman kasveja, mutta eiköhän siihen niitäkin pian saada, jos kevät jatkaa etenemistään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti