Sivut

keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Problem solved

Välillä tulee eteen tilanteita, kun jotkin asiat mietityttävät ihan sairaasti ja sitten niiden kanssa joutuu kärvistelemään itsekseen pääsemättä silti puusta pitkälle niiden ratkaisemisessa. Siksi yksi ehdottomasti parhaista puolista kimppa-asumisessa on se, että usein helpotus tällaisiin tilanteisiin löytyy läheltä, riittää kun avaa suunsa.

Itse ainakin usein tarvitsen toisen mielipiteen moniin asioihin ikäänkuin jonkinlaisena varmistuksena omille ajatuksilleni. Ei siis todellakaan tarkoita sitä, että aina jonkun muun pitäisi ratkoa minun ongelmani. Pelkkä asiasta puhuminen ilman mitään sen kummempia väkinäisiä ratkaisujen etsimisiä on aivan riittävää.

Yleisestikin elämässä pätee se asia, että kannattaa avata suunsa mitä erilaisimmissa tilanteissa ja paikoissa, koska juuri niistä tilanteista voi hyvässä lykyssä hyötyä eniten ja juuri tarvitsemallaan tavalla. Olin esimerkiksi kimppakyytiläisenä Turku-Tampere välillä erään tytön kyydissä ja puhe kääntyi opinnäytetyöasioihin. Olin jokin aika sitten saanut mahdollisen oppariaiheen, mutta en juuri ollut ehtinyt sitä miettiä. Tämä tyttö sitten innostui ideoimaan kanssani aiheen rajausta ja ehdotteli hyödyllisiä tutkimusmenetelmiä. Vaikka mihinkään lopulliseen tulokseen en ole vielä sen osalta päätynytkään, se avasi kaikenlaisia ideoita ja ajatuksia asian tiimoilta.

On myös totta, että ihmisten oma osaaminen ja tietämys asioista on rajallinen. Nykyään elämä voi olla todella monimutkaista ja sen elämiseen tarvittaisiin hirveästi tietoa ja taitoja, jotta se sujuisi suhteellisen kivuttomasti. Siksi onkin hyvä haalia ympärilleen erilaisia ihmisiä, koska yhdessä olemme niin paljon viisaampia. Tuttavapiirissä on hyvä olla hoitohenkilökuntaa fyysisten vaivojen varalta, byrokraattisten kiemuroiden esim. vakuutusmaailman tuntijoita, käsistään käteviä artesaaneja, ruoanlaittajia herkullisine resepteineen, sähköasentajia ja muita kodinhuoltomiehiä. Se on kuin peli: Kerää oma kokoelmasi!

Eikä kenenkään tarvitse masentua nyt siitä, ettei itsellä muka olisi jotain erityistaitoa, koska hyödylliset asiat eivät aina ole konkreettisia, kuten ompelukoneen korjaaminen. Meillä kaikilla on jotain annettavaa, oli se sitten omakohtaisen kokemuksen kartuttamaa, koulumaailmasta hankittua tai muuten vaan hyvin perusteltuja mielipiteitä asiasta kuin asiasta. Kaikesta on hyötyä jollekin. Ihan kuin kirpputorillakin lähestulkoon kaikelle löytyy ostaja, vaikka ei aina uskoisi.

Mahtavaa on, kun voi päästää omat mietteensä ja murheensa valloilleen kämppisten kesken, jolloin niitä voi yhdessä pohdiskella ja työstää. Jakamalla asiat tulevat kevyemmiksi ja helpommin ratkottaviksi. Suosittelen lämpimästi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti