Sivut

torstai 20. joulukuuta 2012

Kuvakatsaus

Muutama kuva ja tarina, joita on ollut tarkoitus lisäillä jo tovin aikaa:


Juuri ennen lumentuloa pihalla käyskentelemässä, kun pidettiin Pellen kanssa haravointitalkoot. Näkyypä kuvassa vasemmalla meidän nuotiopaikkakin. Jospa saataisiin talven aikana rakennettua lumilinnake pihaan ja sitten voitaisiin  nuotskin ympärille kokoontua taistelujen päätteeksi sotaoikeuteen.


Kuvassa on banaaneja, ei silakoita. Yksi niistä ihanista asioista, mitä täällä voi tapahtua: tulet töistä kotiin, vastassa ihana Heta ja uunibanaanit. Viskiä lasiin ja istahtaminen pöytään nauttimaan. Täydellistä!

(Tähän Heta voisi lisätä ohjeen uunibanskuista :) )

Tosiaan, ei ole ensimmäinen kerta, kun kotiintullessaan tulee se tunne miten tätä asumista rakastaakaan. Monet kerrat on ollut ruoka valmiina, kynttilöitä pihalla lyhdyissä valaisemassa muutoin niin pimeää pihaa, iloisia ihmisiä, kaikenmaan herkkuja tai jotain muuta.




Heta on ansiokkaasti neulonut viimepäivät -ja tuotokset ovat kauniita! Kuvasta puuttuu Tapion villasukat. Alemmassa kuvassa hennesin paidan muokkausta, tarkoitus "pöllöittää" paita enemmän mieluisaksi. Nappeja ja kankaita kun löytyy. Tylsemmästäkin paidasta tai laukusta saa pienellä muokkauksella vaikka mitä!

(Inspiraatiota pöllöilyyn tarjoaa Lee Arthaus)


Eilen demonstroitiin kevät- ja syyspäiväntasausta sekä kesä- ja talvipäivänseisausta: miten maapallo kiertää aurinkoa ja missä suhteessa auringon valo saapuu Suomeen tasauksien ja seisausten aikaan. Omena symboloi maata, lampun kohdistinosa aurinkoa. Pohdittiin myös sitä, mikä vaikutus lämpötiloihin maapallolla olisi, jos maapallo kiertäisi aurinkoa kaltevuusasentonsa sijasta aivan suorassa: olisiko navoilla ikuisesti pimeää?

Ajankohtainen aihe, sillä huomennahan vietämme talvipäivänseisausta. Jes, pimeys on voitettu, kohti valoa! Siitähän tuo pohdinta lähtikin, kun ajateltiin huomenna juhlistaa päivää valoin ja herkuin.

-Laura


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti