Sivut

sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Pysyypä elämä mielenkiintoisena


Eipä puutu jännitystä ja yllättäviä käänteitä omakotitaloasumisesta. Lauantaina olimme Lauran kanssa ainoat kotona Tapion ollessa yön yli puuhommissa Ikaalisissa. Katsoimme elokuvaa ja vietimme mukavaa koti-iltaa, kunnes jossain vaiheessa aloimme ihmetellä kylmää viimaa, joka tuntui tunkeutuvan sisälle jostain, sellainen vedon tuntu. Samalla havahduimme siihen, että täällähän on melko viileä noin ylipäätään ja sisälämpömittari näytti +15 astetta, mikä oli kuin olikin melko alhainen normaaliin verrattuna. Sitten kokeilimme pattereita, joista joka ikinen oli kylmä. Ei siis ihme, että vähän kylmäsi. Talossa on käytössä maalämpöpumppu, joka kierrättää pattereissa lämmintä vettä, joka lämmittää talon. Me sitten kätevinä tyttöinä lähdettiin kellariin tutkimaan, että missä vika. Eihän se varsinainen vika selvinnyt, mutta oli aika selvää, ettei kaikki ollut ihan kunnossa. Jotain nappeja painelimme siinä toivossa, että parannusta tapahtuisi. Oli jo aika myöhä emmekä viitsineet vaivata asialla vuokranantajaa. Eikä ulkonakaan ollut niin kylmä, jotta olisi tarvinnut olla hirvittävän huolissaan. Pirusti vaan vaatetta päälle ja vällyihin.

Aamulla totesimme, ettei minkäänlaista parannusta ollut tapahtunut vaan päinvastoin lämpötila oli jatkanut laskuaan. Näimme siis parhaaksi käydä vuokranantaja J:n pakeilla. Hänkin totesi, että laitteessa on selvästi jotain vikaa, mutta tarkkaa syytä ja sitä kautta ratkaisua ei kuitenkaan löydetty. Oli vielä sunnuntai eikä avun saaminen ollut mikään ihan läpihuutojuttu. Erinäisten tapahtumaketjujen jälkeen J sai kuitenkin paikalle ihmisen, joka onnistui saamaan pumpun toimimaan. Halleluuja! Taas saimme kiitellä vuokranantajaa ja hänen nopeaa toimintaansa, eikä ole muuten ensimmäinen kerta. Hänen urotöistään pitääkin ehdottomasti kirjoittaa oma juttu jossain vaiheessa.

Tämän pitkän alustuksen jälkeen päästään siihen, että kyllä olisi taas lämmittänyt mieltä, jos talossa olisi ollut tulisija (muukin kuin kiuas) ja pata veden lämmittämiseen tällaisten tilanteiden varalta. Eihän tuohon nykyteknologiaan voi luottaa erkkikään. Siinä sitä sitten ollaan talven armoilla. Oli suorastaan onnekasta, että ulkolämpömittari näytti nollaa. Jos tämä olisi tapahtunut muutamia päiviä aiemmin, olisi tilanne ollut hieman kurjemmanlainen. Miksi ei ole takkaa tässä talossa, minä vaan kysyn.


-Heta-

3 kommenttia:

  1. Pistetään tämä kirjoitus J:lle, niin meillä on takka viikonloppuun mennessä.

    VastaaPoista
  2. Kirjottakaa tytöt lisää. Minusta on niin kiva lukea teidän pohdintoja. Varsinkin puuseppäsyndrooma toimii helvetin hyvin. Oon lukenut sen ainakin kymmenesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että toimii. Sen lupaavan spurtin jälkeen on ollut nyt vähän tällainen kuiva kausi, mutta ehkäpä se tästä taas vilkastuu, kun päästään uusien pohdintojen äärelle. Ideoita on takataskussa;)

      Poista